top of page
  • Skribentens bildJosef Bengtsson

Varför behöver ditt företag använda videos?

Undrar du varför videos är så viktiga för ditt företag? Kanske tycker du att det verkar krångligt att använda videos och undrar om det verkligen är värt ansträngningen att skriva manus, filma och redigera? Svaret är enkelt: JA! Låt oss gå in på fler detaljer om varför användningen av videos är så lönsam för företag idag.


Förbättrat engagemang:

Videos är naturligt mer engagerande än textbaserat innehåll. De har förmågan att fånga uppmärksamhet, väcka känslor och berätta övertygande historier. Genom att integrera videos i din marknadsföring och kommunikation kan du öka engagemanget hos din publik och skapa en starkare koppling till din målgrupp.


Förbättrad konvertering och avkastning på investering (ROI):

Videor har bevisad effekt när det gäller att öka konverteringsgraden. Enligt en studie från wyzowl 2021, "Video Marketing Statistics 2021", säger 84% av människorna att de har blivit övertygade att köpa en produkt eller tjänst efter att ha sett företagets video. Studien beskriver också ROI för videos och påstår att företag som använder videos har sett ökad trafik till sina webbplatser (86%), längre genomsnittlig besökstid (83%) och ökad förståelse för deras produkter eller tjänster (94%).


Bättre sökmotoroptimering (SEO):

Sökmotorer, inklusive Google, prioriterar webbplatser med videoinnehåll i sina sökresultat. Genom att inkludera videos på din webbplats kan du förbättra dina SEO-insatser och öka chanserna att synas i relevanta sökresultat. Detta kan generera organisk trafik till din webbplats och locka fler potentiella kunder.


Ökad räckvidd på sociala medier:

Videos är mycket delningsbara och har potential att bli virala på sociala medieplattformar. De är mer benägna att delas, gillas och kommenteras jämfört med andra typer av innehåll. Genom att skapa engagerande och delningsvärda videos kan ditt företag utöka sin räckvidd, öka varumärkets synlighet och dra nytta av den enorma användarbasen på sociala medieplattformar.


Effektivt berättande:

Videos ger en kraftfull plattform för berättande. De låter ditt företag visa upp sin varumärkespersonlighet, värderingar och unika försäljningsargument på ett visuellt övertygande sätt. Genom att skapa engagerande berättelser kan ditt företag göra ett bestående intryck på din publik och bygga starkare varumärkeslojalitet.


Tillgängligt och mobilvänligt:

Med den ökande användningen av smartphones och surfplattor har videos blivit lättillgängliga för en bred publik. Människor är mer benägna att titta på videos på sina mobila enheter än att läsa långa texter. Genom att använda videos kan ditt företag tillgodose preferenserna hos mobilanvändare och säkerställa att ditt marknadsföringsbudskap når en större publik.


Sammanfattning:

Att ignorera användningen av videos i ditt företags kommunikation och marknadsföring kan innebära att du går miste om viktiga möjligheter. Genom att integrera videos i ditt företag kan du öka engagemanget, förbättra konverteringen och avkastningen på investeringen, stärka din SEO, utöka din räckvidd på sociala medier, berätta övertygande historier och tillgodose behoven hos mobilanvändare. Att dra nytta av kraften i videos kan ge ditt företag en konkurrensfördel och hjälpa dig att blomstra i dagens digitala era.


Kontakta mig nu för att få hjälp med att skapa imponerande och resultatinriktade videos för ditt företag!


0 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page